Kemijärvi - tapahtumien kaupunki

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin! Omaleimainen ja rohkeasti ”retro” tuntureiden kaupunki lapissa taivaan tulien loisteessa, vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Täällä olemme ylpeästi sitä mitä olemme. Alueen omaleimaisuus ja paikallinen kulttuuri ovat aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä lähiseudun kylissä, niiden historiassa ja tarinoissa. Vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä, Napapiirin kainalossa, sijaitsee legendaarinen laskettelu- ja hiihtokeskus Suomutunturi, jonka palvelut vastaavat vaativimmankin matkailijan toiveita. Suomun suojaiset laskettelurinteet ja uusittu Hotelli Suomu toivottavat lämpimästi uudet ja vanhat asiakkaat tervetulleeksi tutustumaan uudistettuun Suomuun. Kotaravintola ja rinteen profiili on vanhaa –kaikki muu on uutta.

Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa sijaitseva HiihtoPyhä on ollut intohimoisten hiihtäjien pyhiinvaelluksen kohde jo 60-luvulta alkaen. Pyhä on monipuolinen, mutta kompakti ja kiireetön hiihtokeskus, jonka rinteet haastavat kokeneet laskijat sekä tarjoavat aloittelijoille ponnahduslaudan uuden harrastuksen pariin. Pyhällä koet Lapin taikaa ympärivuoden, jossa Suomen vanhin kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Pyhän kesään tutustut osoitteessa www.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Vuosittain toistuvat tapahtumat

Snowcross -kisa

Tammikuussa uusi vuosi pärähtää käyntiin Snowcross -kisalla Ahvensalmen kentällä. Jokaiselle löytyy sopiva luokka, missä taistella mestaruudesta. www.giant.fi

Giant - Snowmobile enduro

Kemijärven kelkkatapahtuma vailla vertaa. Kaksipäiväinen kelkkakisa käynnistyy perinteisesti keräten kilpailijat yhteen. www.giant.fi

Yukigassen

Lumisodan EM-kisat  järjestetään Kemijärvellä jo 19. kerran. Tervetuloa kisaamaan ja pitämään hauskaa Kemijärvelle. Paikka: K Market Kauppapaikan parkkipaikka

Kemijärvi-Päivät

Perinteeksi muodostuneen Kemijärvi -viikon aikana koet monipuolista ohjelmaa vauvasta vaariin. Tapahtumapaikkana Taivaan Tulien tori.

Papatuspäivät

Aikamatka historiasta nykyisyyteen. Papatuspäivillä on nähtävänä paljon vanhaa ja jotain uutta. Maisteltavana paikallisia herkkuja. Paikka: Riekkoniemi

Kemijärven Yöttömät Yöt -musiikkifestivaali

Uusi Kemijärven Yöttömät Yöt -musiikkifestivaali on kotimaisten tähtiartistien juhlaa!

Kemijärven Yöttömät Yöt –nimisessä uudessa musiikkitapahtumassa, Kemijärvellä ovat mukana kotimaisen musiikin ylivoimaiset ykköstähdet!

Haukiviikko

Menneinä aikoina kaikki pyydystivät, söivät, kuivasivat ja myivät Haukea. Tervetuloa tutustumaan Kemijärven erinomaisiin haukivesiin sekä haukeen paikallisten ravintoloiden valmistamana.

Yöttömän Yön Soutu

Nauti Kemijoesta soutaen tai meloen! Kahden vuorokauden aikana taivalletaan Kemijokea runsaat 100 km välillä Savukoski - Pelkosenniemi - Kemijärvi - Ei hoppuillen vaan nauttien. Suomen pohjoisin retkisoutu kutsuu sinut mukaan jo 5. kerran.

Ruskaswing 4. - 6.9.2014

Swingiä ja rytmimusiikkiasekä välitöntä tunnelmaa Pyhällä ja Kemijärvellä, jossa lapin ruskan väriloisto tarjoaa hienot puitteet rentoutumiseen ja musiikista nauttimiseen. Paikka Pyhätunturi ja Kemijärven kaupunki. www.ruskaswing.fi

Joulun avaus 29.11.2014

On aika löytää Joulun taika ja ilon aika. Joulun avaus käynnistyy Taivaan Tulien aukiolla.

Uuden Vuoden vastaanotto 31.12.2014

Mitä tuokaan vuosi 2015 tullessaan? Otetaan uusi vuosi yhdessä vastaan Taivaan Tulien aukiolla,valetaan tinaa ja povataan uuden vuoden tulevia asioita.

 

Ajankohtaista

Matkailu kaataa raja-aitoja ja lisää ymmärrystä

Julkaistu 18.06.2014 14.04.07.

Sillä on paljon syvempi merkitys kuin se, että se tuo rahaa paikkakunnalle. Pirkko muistuttaa, että matkailija tarvitsee tekemistä, ja muutakin kuin kevyttä hauskanpitoa. Kemijärvellä on paljon juurevia asioita ja rikas tarinaperintö, joiden aiheita ovat esimerkiksi puu, uitto ja markkinat.

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Elokuu 2014

01.08.2014 Aila Onkamon taidenäyttely Kulttuurikeskuksessa

Syyskuu 2014

04.09.2014 Ruskaswing
04.09.2014 Swingstart: Oulun Pop & Jazz konservatorio - Hotelli Pyhätunturi
05.09.2014 Pop & Jazz konservatorio - Ravintola Café Loimu
05.09.2014 Pieni liikkuva orkesteri - Ravintola Tsokka

Ilmoita tapahtumasi lähettmällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.