Kemijärvi - Lapin Järvimailla

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa!

Kemijärvi - pieni mutta ilmeikäs kaupunki,  jota ympäröi laajat järvi- ja vaaramaisemat. Ne luovat luonnon kauniin heleyden ympäristölle jokaisena vuodenaikana. Paikallinen värikäs kulttuuri luo ilmeikkyyden Kemijärven kaupungille. Se onkin aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä niiden historiallisissa tarinoissa. Alueen omaleimaisuus syntyy luonnon läheisyydestä ja sinne suuntaavissa harrastuksissa.

Tuntureiden kaupunki Lapissa, taivaan tulien loisteessa ja vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Patikoijien turvallisuutta ajatellen olemme julkaisseet patikkareiteistä mobiilikartat. Näyttääksesi reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.com ja hae Nomadi laitteeseesi. Kun laitat mobiililaitteesi GPS-signaalin päälle, voit seurata kartalta kulkuasi reitillä. Palvelun käyttäminen on maksutonta lukuunottamatta mobiilidatan kustannuksia, joista oma operaattorisi laskuttaa sopimuksenne mukaisesti. Kun reitin haettuasi lataat reitin laitteeseesi, palvelu toimii myös offline-tilassa ilman internet- tai mobiiliyhteyksiä.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358 40 189 2050

 

http://www.visitkemijarvi.fi

 

Uutiset

Kuljetukset Kemijärvi Suomu Kemijärvi

Julkaistu 29.11.2016 09.03.02.

Kutsutaksiliikenne Kemijärven rautatieasemalta Suomutunturille ja takaisin sekä kutsutaksiliikenne Joutsijärveltä Suomulle ja takaisin ajalla 1.12.2016 - 1.5.2017

Lue lisää »

UUTTA: Suorat yhteydet Rovaniemeltä Suomutunturille 4 kertaa viikossa

Julkaistu 23.11.2016 10.08.09.

Suomutunturi tarjoaa yhteistyössä Kuusamon ja Rukan kanssa suoran hiihtobussiyhteyden Rovaniemen lentokentältä ja juna-asemalta ja takaisin neljä kertaa viikossa. Hinta Suomutunturille on lentokentältä 32 euroa ja juna-asemalta 37 euroa.

Lue lisää »

Suomu sai suurpujottelurinteen laskettelukausi alkaa lauantaina

Julkaistu 11.11.2016 09.43.31.

Lapin Kansan uutisissa haastateltiin Kari Tirkkosta Suomutunturin tulevasta kaudesta ja uudistuksista.

Lue lisää »

Sukat ja vanttuut äänestys on alkanut!

Julkaistu 01.11.2016 13.31.37.

Villasukat ja vanttuut ovat lappilaista ja myös kemijärveläistä käsityöperinnettä. Alueella toimii taitavia villasukkien ja vanttuiden kutojia. Kutojien toiveesta julistettiin kilpailu Kemijärven nimikkosukkien ja vantuitten haltijaksi (1.10-29.10).

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Marraskuu 2016

01.11.2016 Ajatuksia ja tarinoita, Brita Turusen taidenäyttely
01.11.2016 Kemijärven kehitysvammaisten taidenäyttely

Joulukuu 2016

02.12.2016 Suomutunturin kauden avajaiset sekä itsenäisyyspäivä 2.12 -6.12.2016
06.12.2016 Itsenäisyysjuhla
08.12.2016 Lapin Jouluntaikaa - Joulukonsertti

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

 RSS-syöte

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna