Kemijärvi - tapahtumien kaupunki

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa! Omaleimainen ja rohkeasti ”retro” tuntureiden kaupunki lapissa taivaan tulien loisteessa, vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Täällä olemme ylpeästi sitä mitä olemme. Alueen omaleimaisuus ja paikallinen kulttuuri ovat aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä lähiseudun kylissä, niiden historiassa ja tarinoissa.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358(40) 1892 050

http://www.visitkemijarvi.fi

 

Ajankohtaista

OSALLISTU KUVAKISAAN JA VOIT VOITTAA!

Julkaistu 01.09.2014 07.06.48.

Nappaa kuva Kemijärven alueelta tai valitse aikaisemmin ottamistasi kuvista ja lataa se tänne. Kuvasi voi olla hauska, tunnelmallinen, toimintaa täynnä tai jotain muuta millä uskot saavasi äänestäjät heräämään.

Lue lisää »

VUOKRATTAVANA LEIRINTÄALUE KEMIJÄRVEN HIETANIEMESSÄ

Julkaistu 29.08.2014 08.08.00.

Leirintäalue, joka sijaitsee aivan Kemijärven kaupungin keskustassa Pöyliöjärven rannalla, Lapin läänin itäosassa, valtatie E63 (5-tien) välittömässä läheisyydessä. Alueen läheisyydessä ovat kaupungin keskustaajaman palvelut ja lisäksi seutu-kunnan paras uimaranta.

Lue lisää »

Matkailu kaataa raja-aitoja ja lisää ymmärrystä

Julkaistu 18.06.2014 14.04.07.

Sillä on paljon syvempi merkitys kuin se, että se tuo rahaa paikkakunnalle. Pirkko muistuttaa, että matkailija tarvitsee tekemistä, ja muutakin kuin kevyttä hauskanpitoa. Kemijärvellä on paljon juurevia asioita ja rikas tarinaperintö, joiden aiheita ovat esimerkiksi puu, uitto ja markkinat.

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Lokakuu 2014

03.10.2014 Hallaa VI - Lapin taiteilijaseuran näyttely 3.10.2014 - 30.10.2014
06.10.2014 Kuvia Syyriasta: Vesa Haatajan valokuvanäyttely kirjastossa
06.10.2014 Kuvia Syyriasta
28.10.2014 Vuotos -vastasatanut uusi lumi -romaanin julkistamistilaisuus
31.10.2014 Musiikkiopisto esittää: Lastenkonsertti

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

feed-icon-14x14.png RSS-syöte