Kemijärvi - tapahtumien kaupunki

Tervetuloa tutustumaan Kemijärveen – tapahtumien kaupunkiin Lapissa! Omaleimainen ja rohkeasti ”retro” tuntureiden kaupunki Lapissa taivaan tulien loisteessa, vesistöjen ympäröimänä tarjoaa matkailijalle loistavat harraste- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet ympäri vuoden.

Vastapainona kiireelle ja kiihtyvälle elämänrytmille Kemijärvi tarjoaa hiljaisuutta ja elämänlaatua. Kemijärveä ympäröivä luonto houkuttelee kalastuksen, metsästyksen, veneilyn tai vaikkapa patikoinnin pariin.

Täällä olemme ylpeästi sitä mitä olemme. Alueen omaleimaisuus ja paikallinen kulttuuri ovat aistittavissa alueen lukuisissa tapahtumissa ympäri vuoden sekä lähiseudun kylissä, niiden historiassa ja tarinoissa.

Suomutunturi on Napapiirin kainalossa sijaitseva legendaarinen tunturi, jonka huippu kohoaa 409 metrin korkeuteen. Suomutunturi, tuttavallisesti Suomu, sijaitsee vajaan tunnin ajomatkan päässä Kemijärvestä. Kesällä ja syksyllä Suomu tarjoaa rauhallisen ja kauniin ympäristön omatoimisesti luonnosta nauttimiseen. Suomulla voit kalastaa, patikoida sekä kerätä marjoja ja sieniä. Voit aloittaa retkesi vaikka Tonkopurolta kahvila Tuulenpesästä, josta saat mukaasi myös Suomun ulkoilukartat ja voit ostaa kalastusluvan lähimmille kalastusapajille. Kahvila Tuulenpesän maistuva lounaspöytä houkuttelee asiakkaita kauempaankin.

Pyhä-Luoston kansallispuisto hurmaa luontoliikkujan kaikkina vuodenaikoina. Se on Suomen vanhin kansallispuisto. Kansallispuistot ovat Suomen luonnon aarreaittoja. Pyhä-Luosto kansallispuisto sijaitsee n. 50 kilomteriä Kemijärveltä, 4- ja 5-teiden keskiössä. Luontokeskus Naava Pyhällä, on mitä mainioin paikka aloittaa retkipäivä kansallispuistossa. Naavasta saat ajantasaisen tiedon maasto-olosuhteista ja samalla voit näyttelyn kautta tutustua alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan. Kaikki Pyhän talvesta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista löydät Pyhän talvisivuilta ski.pyha.fi.

Kemijärveen voi tutustua myös Taivaan Tulet draamasarjan hengessä. Sarja on koukuttanut katsojia jo usean vuoden ajan tarjoamalla fantasiamatkan kuvitteellisen ja todellisen maailman rajoille. Tule ja koe Taivaan Tulet ja sarjan moninaiset tapahtumat Kemijärven komeissa maisemissa!

Kemijärven matkailuinfo

Vapaudenkatu 8

98100 Kemijärvi

email:info.visit@kemijarvi.fi

Puhelin: +358 40 189 2050

http://www.visitkemijarvi.fi

Markkinointi- ja matkailukoordinaattori:

HTM, YTM

Satu Pekkala

Puh. +358 40 127 2304

satu.pekkala@kemijarvi.fi

 

Ajankohtaista

SUOMUN LATUHUOLTO TALVELLA 2014-2015

Julkaistu 15.12.2014 17.06.20.

Suomun latuhuoltourakoitsijana toiminut Bedonie Oy ei tänä talvena kykene hoitamaan Suomun matkailualueen latuja, mistä syystä Kemijärven kaupunki on hankkinut toisen urakoitsijan hoitamaan Suomun latuja talvikaudeksi 2014-2015. Uusi urakoitsija on T:mi Pyhän Helppi, joka hoitaa latuja myös Kemijärven keskustassa.

Lue lisää »

Kemijärvikuvat näkösälle -kuvakisan voittajat!

Julkaistu 03.11.2014 12.11.00.

Kemijärvi – Taivaan Tulet FB-sivun yleisö on puhunut, 46 kuvan joukosta äänestyksen voitti 181 äänellä Tarja Remeksen lähettämä kuva ”Keskiyön aurinko”.

Lue lisää »

OSALLISTU KUVAKISAAN JA VOIT VOITTAA!

Julkaistu 01.09.2014 07.06.48.

Nappaa kuva Kemijärven alueelta tai valitse aikaisemmin ottamistasi kuvista ja lataa se tänne. Kuvasi voi olla hauska, tunnelmallinen, toimintaa täynnä tai jotain muuta millä uskot saavasi äänestäjät heräämään.

Lue lisää »

VUOKRATTAVANA LEIRINTÄALUE KEMIJÄRVEN HIETANIEMESSÄ

Julkaistu 29.08.2014 08.08.00.

Leirintäalue, joka sijaitsee aivan Kemijärven kaupungin keskustassa Pöyliöjärven rannalla, Lapin läänin itäosassa, valtatie E63 (5-tien) välittömässä läheisyydessä. Alueen läheisyydessä ovat kaupungin keskustaajaman palvelut ja lisäksi seutu-kunnan paras uimaranta.

Lue lisää »

Matkailu kaataa raja-aitoja ja lisää ymmärrystä

Julkaistu 18.06.2014 14.04.07.

Sillä on paljon syvempi merkitys kuin se, että se tuo rahaa paikkakunnalle. Pirkko muistuttaa, että matkailija tarvitsee tekemistä, ja muutakin kuin kevyttä hauskanpitoa. Kemijärvellä on paljon juurevia asioita ja rikas tarinaperintö, joiden aiheita ovat esimerkiksi puu, uitto ja markkinat.

Lue lisää »

Tulevia tapahtumia

Joulukuu 2014

02.12.2014 Kuvataideyhistys Maahiset ry:n taidenäyttely
18.12.2014 Kauneimmat Joululaulut Tapionniemen kappelissa
21.12.2014 JOULUN VALO - klassinen joulukonsertti
26.12.2014 Kauneimmat Joululaulut Räisälän kappelissa
26.12.2014 Kauneimmat Joululaulut Kemijärven kirkossa

Ilmoita tapahtumasi lähettämällä viesti tästä linkistä

Kaikki oikeudet mahdollisiin ohjelmamuutoksiin pidätetään.

feed-icon-14x14.png RSS-syöte