Blogi

Kemijärvi - Lapin Järvimailla

Tervetuloa kaupunkiin, joka tekee luonnostaan onnelliseksi. Kemijärven kirkkaat vesistöt, puhdas luonto sekä omaleimaiset järvikylät varmistavat vierailusi virkistävän vaikutuksen. Löydä järvikaupungin rauha ja hiljaisuus, keskeltä Lapin upeimpia tunturikeskuksia. Napapiiriltä.

Kemijärvi on kaupunki elämänjanoisille. Sen lähialueet tarjoavat lukemattomia eri tapoja liikkua luonnossa tai rauhoittua hiljaisuudessa. Vesistöt, vaarat ja erämaat ranta- ja luontoreitistöineen ovat vierailijoille avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Kemijärven Järvimailla majoitusvaihtoehtoja löytyy tuntureilta, kyliltä ja kaupungista. Majoitu luonnon huomaan tai hotelliin, lomamökkiin tai Suomen kauneimmalle camping-alueelle aivan vesistön äärelle. Valittavana on monia tunnelmallisia ja luonnonläheisiä majoitusratkaisuja. Kemijärvi on ranta-asumista keskellä kauneinta Lappia.

Kemijärven blogia ylläpitää Tytti Tuominen

Pitkäaikainen haaveeni toteutui kolme vuotta sitten vuodenvaihteessa, kun muutin Kemijärvelle. Olen syntynyt ja asunut ikäni Helsingissä, mutta tunsin olevani väärässä paikassa. Kaipuu pohjoiseen oli suuri. Muutin mieheni kanssa pikku hiljaa poispäin pääkaupungista, ensin Nurmijärvelle ja sitten Vihdin Nummelaan. Vuodet vierivät oravanpyörässä ja liikenneruuhkissa, kunnes lopulta päätimme, että nyt on aika pakata muuttoauto ja lähteä napapiirin paremmalle puolelle. Alkuun elätin itseni keikka- ja kausitöillä matkailualalla tunturissa, nyt Kemijärven Kehityksen palveluksessa.

Luonto on täällä heti kotioven takana ja harrastaminen helppoa. Itse viihdyn parhaiten luonnon keskellä hiihtäen ja retkeillen, koirat kaverina. Kirjoittaminen ja valokuvaus ovat rakkaita harrastuksiani, niinpä retkilläni kulkee kamera aina matkassa.

Blogi: https://pyrytuiskunen.blogspot.com/

Instagramissa: https://www.instagram.com/tytti66/

Terveisin Tytti