Jumalan nimi -näyttely

Maaliskuu 05. klo 10:00 - Maaliskuu 24. klo 15:00
Sijainti: Kemijärven kirjasto

Näyttely tarjoaa mielenkiintoisen tutustumismatkan suomalaiseen kulttuuriperintöön ja kiinnostavaan palaan Suomen historiaa. Näyttely kertoo, miten kristinuskon Jumalan nimi on ollut osa suomalaista kulttuuriperintöämme 1600-luvulta lähtien. Suomen kansallismuseon avustuksella on hankittu runsas määrä näyttelymateriaalia. Näyttelyssä on useita Raamattuja, myös jo harvinaisia vanhoja käännöksiä, kuten Biblia vuodelta 1886. Esillä on myös arvostettujen kotimaisten kirjailijoiden, kuten Aleksis Kiven, Ilmari Kiannon, Eino Leinon ja Hella Wuolijoen teoksia, sekä paljon kuvia Jumalan nimen esiintymisestä kirkkorakennuksissa ja -tekstiileissä, kuten messukasukoissa, sekä vanhoissa, Ruotsin vallan aikana Suomessa käytössä olleissa rahoissa.

Vaikka näyttely sisältää lähinnä kristinuskoon liittyvää esineistöä ja kirjallisuutta, se soveltuu kaikille historiasta kiinnostuneille. Näyttely ei edusta yksittäisen henkilön tai uskontokunnan näkemyksiä, vaan on puhtaasti informatiivinen ja faktoihin perustuva, lähinnä historiaa esittelevä ja soveltuu siten kaikille, elämänkatsomuksesta riippumatta.

Näyttely on ollut esillä jo 35 eri paikkakunnalla marraskuusta 2015 alkaen. Näyttelyn on koonnut Kauko Koskinen Akaasta ja paikallisina näytteilleasettajina toimivat Denis Zlatorunski ja Mikko Pohjoismäki. Näyttelyssä on paikalla myös opas, jolta voi halutessaan kysellä lisätietoja näyttelyyn liittyen. Näyttely on maksuton ja avoinna kirjaston aukioloaikoina 5.3.–24.3.2018.

Olette lämpimästi tervetulleita!

ilmainen

järj. Kauko Koskinen

 

« Takaisin etusivulle