Rakkauden ja unen lauluja - Liedkonsertti

Marraskuu 22. klo 18:00 - klo 19:50
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

Rakkauden ja unen lauluja

Liedkonsertti

 

Itälappilaisilla on jälleen hieno mahdollisuus saada tuulahdus valtakunnan musiikkielämän huipulta, kun Musiikkiyhdistys tuo sopraano Miina-Liisa Värelän ja pianisti Kirill Kozlovskin Kemijärven kulttuurikeskuksen lavalle. Konsertti on sunnuntaina 22.11.2020. kello 18.00.

Taiteilijoiden tämänkertaisen ohjelman teemana on ”Rakkauden ja unen lauluja”. Konsertti koostuu liedeistä ja pianosävellyksistä, joiden säveltäjinä ovat Johannes Brahms, Richard Strauss, Richard Wagner, Jean Sibelius ja Franz Liszt.

Miina-Liisa Värelä on yksi Suomen tunnetuimmista lyyris-dramaattisista sopraanoista. Viimeksi hänet nähtiin televisiossa Mozartin säveltämässä, mutta sanallisesti Suomen koronatilanteeseen sovitetussa oopperassa ”Covid fan tutte ”. Kotimaan lisäksi hän on esiintynyt muun muassa Saksan, Itävallan, Liettuan ja Tanskan oopperalavoilla ja tehnyt yhteistyötä tämän hetken tunnetuimpien kapellimestareiden kanssa. Hän on voittanut sekä Kangasniemen että Mustakallio laulukilpailut. Miina-Liisa Värelä valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta erinomaisin arvosanoin keväällä 2013. Värelä tunnetaan erityisesti Wagner-tulkinnoistaan, niinpä Suomen Wagner-seura on palkinnut hänet Wagner-stipendillä.

 Kirill Kozlovski on syntyisin Valko-Venäjältä. Kotimaansa lisäksi hän on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Wienin Musiikkiyliopistossa. Vuonna 2017 Kozlovski valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilijakoulutuksesta. Kozlovski on esiintynyt soolokonserteissa ja kamarimuusikkona useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Hän on ollut myös lukuisten orkesterien solistina, esiintynyt yhdessä monien tunnettujen laulajien kanssa ja tehnyt lukuisia levytyksiä. Kirill Kozlovski on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä pianokilpailuissa; niistä mainittakoon Jyväskylän pianokilpailun voitto sekä ensimmäiset palkinnot "Ciutat de Mallorca" -pianokilpailussa Espanjassa ja Chopin-keskuksen pianokilpailussa Pariisissa. Marraskuussa 2004 Kirill Kozlovski valittiin Finland Festivalsin vuoden nuoreksi taiteilijaksi.

Liput: 15 / 12 / 8 €. Lippuja ovelta klo 17.00 alkaen. Konsertissa on väliaika. Väliaikatarjoilutuloilla kartutetaan musiikinopiskelijoiden stipendirahastoa.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

« Takaisin etusivulle