Onnellisten hiihto

Maaliskuu 12. klo 09:00
Sijainti: Tapionniemen Kyläkartano

Tapionniemen Kyläseura ry                                                                                                                          

ONNELLISTEN HIIHTO 12.3.2022 Tapionniemen Kyläkartano – Pyhätunturi - Tapionniemen Kyläkartano

Tapionniemen Kyläseura ry järjestää jälleen Onnellisten hiihdon, perinteisen laturetken  Tapionniemen Kyläkartano - Pyhätunturi.  Lähtö- ja maali ovat Tapionniemen Kyläkartanolla. Tapionniemen kylä kuuluu Kemijärven kuntaan ja sijaitsee 5-tien varrella puolessa välissä Kemijärven kaupunkia ja Pyhätunturin hiihtokeskusta.

Jo neljännen kerran hiihdettävälle laturetkelle kertyy edestakaista matkaa yhteensä noin 40 km ja tyyli on perinteinen. Jos matka tuntuu liian pitkältä, voit hiihtää lyhyemmänkin matkan kuntosi mukaan. Maasto on helppoa ja loivapiirteistä, isoja mäkiä ei ole, joten latureitti sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.

Laturetki starttaa Tapionniemen Kyläkartanon pihasta lauantaina 12.3. klo 9.00–10.00 välillä. Latureitti lähtee etelän suuntaan kiertäen läheisen Airosvaaran ja siitä kohti pohjoista Lomakeskus Luppoon aluksi IVO:n – linjaa noudattaen ja siitä edelleen Pyhätunturin latureiteille.

Reitin varrella on useita huoltopisteitä, joissa hiihtäjille on tarjolla lämmintä mehua, suolakurkkuja, pähkinöitä ym. pientä purtavaa.  Ensiavusta huolehtii Kemijärven SPR:n osasto.

Hiihdon jälkeen Tapionniemen Kyläkartanossa on mahdollisuus käydä suihkussa tai pihasaunassa sekä mahdollisuus ruokailuun ja kahvitteluun. Tarjolla on mm. hirvenlihakeittoa ja munkkikahvia, ym.

Tapionniemen Kyläkartanon uudessa grillikodassa voi istahtaa tulille ja paistaa vaikka makkaraa tai nauttia omia eväitään.

Tapionniemessä on myös lapsille avattu oma 2 km hiihtoreitti. Kyläkartanon Kaiken kansan tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita viettämään mukavaa päivää, tapaamaan tuttuja ja kannustamaan hiihtäjiä sekä nauttimaan Kyläkartanon keittiön antimista.

Laturetkelle voi ilmoittautua sähköpostilla tapionniemenkylaseura@gmail.com tai marja2.pekka@gmail.com tai puhelimella 040 9638000 ja maksamalla osallistumismaksun Tapionniemen Kyläseura ry:n pankkitilille, S-Pankki, FI24 3939 0054 6142 84.  Osallistumismaksu on 25 euroa 11.3.22 saakka.  Lähtöpaikalla voi vielä ilmoittautua 30 euron hintaan klo 9.30 mennessä. Osallistumismaksu sisältää kaikki huoltopisteiden palvelut, saunan tai suihkun Kyläkartanolla.

Tällä hiihtoretkellä kaikki ovat voittajia, kaikkien hiihtäjien kesken arvotaan lumikengät ja teleskooppisauvat sekä muita yllätyspalkintoja.

Lisätietoja laturetkestä: Tapionniemen Kyläseura ry /tapionniemenkylaseura@gmail.com, tai  marja2.pekka@gmail.com, Marjatta Pekkarinen, puh 040-9638000 tai anne.lampela@gmail.com, Ann-Christine Lampela, puh 040-5093061.  Majoitusta ja karavaanipaikkoja voi tiedustella em. yhteystiedoista. Ajankohtaista tietoa päivitämme Tapionniemen Kyläkartanon ja Tapionniemen Kyläseuran fb-sivuilla ja www.tapionniemi.fi ja www.visitkemijarvi. fi –sivuilta.

Onnellisten hiihto kartta

Onnellisten hiihto_kartta_2022_745_1023.jpg

« Takaisin etusivulle