STAR WARS - elokuvamusiikkia uruille

Toukokuu 15. klo 18:00
Sijainti: Kemijärven kulttuurikeskus

Star Wars - elokuvamusiikkia uruilla

Urkutaiteilija Terhi Heikkilä tekee uuden aluevaltauksen Kemijärvellä soittamalla Star Wars-elokuvien tunnusmusiikkia kulttuurikeskuksen salissa sunnuntaina 15.5. klo 18. Heikkilä suoritti urkujensoiton A-tutkinnon v. 1995 erinomaisin arvosanoin Eero Väätäisen johdolla. Samana vuonna Heikkilä valmistui musiikin maisteriksi ja on työskennellyt yli 20 vuoden ajan Koillis-Lapin musiikkiopiston pianon- ja urkujensoiton opettajana ja toimii nyt opiston rehtorina.

Terhi Heikkilällä on kotonaan digitaaliset kolmisormioiset kirkkourut, jotka kuljetetaan konserttia varten kulttuurisalin lavalle. Urut ovat hollantilaiset Johannus Studio-merkkiset, 37-äänikertaiset urut täysjalkiolla. Digitaaliset urut ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina ja niiden äänenlaatu on varsin hyvä. Heikkilän konsertin ohjelmistossa on 13 sovitusta uruille John Williamsin Star Wars-musiikista. Musiikin on sovittanut J. Mark Baker. Konsertin aloittaa avaruussaagan ensimmäisessä osassa tutuksi tullut teemasävel ja yleisö saa nauttia mm. Prinsessa Leian teemasta ja Yodan teemasta.     

Tähtien sota (engl. Star Wars) on yhdysvaltalaisen George Lucasin luoma sarja avaruusfantasiaelokuvia, joissa legendaariset hahmot seikkailevat "kauan sitten, kaukaisessa galaksissa". John Williams (s. 1932 New York) kuuluu merkittävimpiin nykyisistä elokuvasäveltäjistä. Hän alkoi säveltää elokuvamusiikkia Hollywood-elokuviin 1960-luvulla ja aloitti myöhemmin yhteistyön ohjaaja Steven Spielbergin ja tuottaja George Lucasin kanssa.

Konsertin järjestää Kemijärven Musiikkiyhdistys ry. Liput 15 / 12 / 8 € ovelta 17.00 alkaen.

Konsertissa ei ole väliaikaa. Kahvio avoinna konsertin jälkeen.  Tervetuloa!      

Terhi_750_1000.jpg                                                                                                                                        

 

« Takaisin etusivulle