Hostellit

Suomen Hostellijärjestön hostellit ovat osa kansainvälistä Hostelling International (HI) -verkostoa, joka kattaa noin 3 500 hostellia jopa 90 maassa. Suomen 44 yksilöllistä HI-hostellia sijoittuu kautta maan Ahvenanmaalta Inariin. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, kun maksat vain valitsemistasi palveluista. Hostelleissa on valittavana erikokoisia huoneita. Edullisin vaihtoehto on vuodepaikka jaetussa huoneessa eli dormissa.

Hostellit ovat kansainvälisiä kohtaamispaikkoja. Yhteisissä tiloissa on helppo tutustua muihin matkalaisiin ja jakaa matkakokemuksia. Henkilökunta puolestaan antaa mielellään vinkkejä alueen käyntikohteista, tapahtumista ja palveluista. Hostellit sopivat hyvin kaikenikäisille, niin yksittäisille matkailijoille kuin ryhmillekin.

Kemijärvellä on kaksi hostellijärjestöön kuuluvaa yritystä; Lohen lomakeskus ja Matkatupa Camping. Molemmat hostellit sijaitsevat kauniissa maisemissa vesistön äärellä. Lohen lomakeskus Kemijärven keskustan välittömässa läheisyydessä Pöyliöjärven rannalla ja Matkatupa Camping Kemijärven Luusuassa Kemijärven rannalla noin 27 km Kemijärven keskustasta etelään päin.