Näe & Koe

Kotiseutumuseo.jpg
kemijarven kirkko opastettuna.jpg

Tervetuloa kaupunkiin, joka tekee luonnostaan onnelliseksi. Kemijärven kirkkaat vesistöt, puhdas luonto sekä omaleimaiset järvikylät varmistavat vierailusi virkistävän vaikutuksen. Löydä järvikaupungin rauha ja hiljaisuus, keskeltä Lapin upeimpia tunturikeskuksia. Napapiiriltä.  

Taidetta, historiaa, Taivaan Tulet tv-sarjan kuvauspaikkoja ja näköisvahahahmot Rauni, Jetsu ja Aimo (Kemijärven kirjastossa) sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Taiteilija Lea Viidalla on Luusuan kylässä kotigalleria, jossa on mahdollista vierailla ympäri vuoden. Hänen teoksiaan on mahdollista ihailla myös useissa ulko- ja kotimaisissa web-gallerioissa.

Taiteilijaresidenssi on vilkas kansainvälisen taiteilijavaihdon ja paikallisen kulttuurielämän keskus. Residenssin keskeinen hahmo on Kemijärven kulttuurisäätiön asiamies, kuvanveistäjä Upi K. Kärri. Talo on avoinna yleisölle näyttelyjen ja tapahtumien aikana

Kotiseutumuseossa pääset tutustumaan 1700-1800 lukujen vaihteen talonpoikaiselämään ja perinteisiin elinkeinoihin. Museoalueella sijaitsee komea päärakennus, aittoja, savusauna, navetta, talli ja paja.

Kemijärven moottorikelkka ja –sahamuseossa on ainutlaatuinen kokoelma moottorikelkkoja menneiltä ajoilta nykypäivään. Lisäksi esillä lähes 400 erilaista moottorisahaa.

Itä-Lapin sotahistorialliset kohteet-sivuston avulla voit suunnitella lomamatkan sisältöä tai perehtyä alueen sotahistoriaan kotoa käsin. Voit käydä yksittäisessä kohteessa, kiertää kotikuntasi kohteet tai ajaa sotahistoriakierroksen kaikkien kuntien läpi!

Kotavaaran näkötornista avautuu upeat näkymät ja saat hyvän käsityksen kuinka laaja vesistö tuntureiden ympäröimä Kemijärvi on.

Kuumalammen puiston kävelytiet soveltuvat hyvin koko perheen ulkoiluun, maisemien ihasteluun ja lintujen tarkkailuun.