Taidekeskus Puustelli

Kemijärven Särkikankaalla sijaitseva arvokas vanha Puustellin pihapiiri on taiteesta ja järvenrantamiljööstä kiinnostuneiden kulttuurimatkailijoiden käyntikohde. Alun perin Puustelli rakennettiin metsänhoitaja Johan Gebhardin virkataloksi Pöyliöjärven rantaan v. 1865. Johan Gebhardin pojasta Hannes Gebhardista tuli myöhemmin Suomen osuustoimintaliikkeen perustaja. Puustellin alueeseen kuuluu juhlahuoneistoksi kunnostettu virkatalo, makasiini ja puuveistosten näyttelyhalli.
kuvanveistoviikko-kemijärvi.jpg
art-centre-kemijarvi.jpg
kemijarven-puunveistoviikko-puustelli.jpg
taidekeskus-kemijarvi.jpg
Taidekeskus-Puustelli.jpg

Vuodesta 1985 Kemijärvellä oli kansainvälinen veistotapahtuma Kemijärven kuvanveistoviikot aina viime vuosiin asti. Kuvanveistoviikko pyritään edelleen toteuttamaan joka toinen vuosi. Tilanne kuitenkin vaihtelee, eikä tapahtumaa ole toteutettu muutamaan vuoteen.  Veistosnäyttelyyn on koottu kattava otos Kuvanveistoviikon veistoksista. Esillä olevat veistokset antavat hyvän kuvan puuveistotaiteen erilaisista tyylisuunnista ympäri maailmaa. Ryhmille Puustellin näyttely on avoinna tilauksesta läpi vuoden. Näyttelyhalli on vanha uiton venevaja, joka on siirretty Puustellin pihaan. Veistoksia on sijoitettu runsaasti ympäri kaupunkia sisälle liiketiloihin ja mm. Kuumaniemen lammen ulkoilureitin varrelle.

Puustellin arvokas virkatalo on entisöity kauniisti, kalustettu kustavilaisin kalustein. Talon edustalla ja ympäristössä on useita kuvanveistoviikoilla valmistuneita puuveistoksia. Tila ei ole tällä hetkellä vuokrattavissa.

Perustiedot
Aukioloajat Suljettu tältä kesäkaudelta
Yhteystiedot
Sähköpostiosoite posti@kemijarven-kuvanveistoviikot.fi
Puhelin +358(0) 40 579 1644
Etusivu www.kemijarven-kuvanveistoviikot.fi/
Katuosoite Lepistöntie 19
Postinumero 98120
Postitoimipaikka Kemijärvi