Taidekeskus Puustelli

Kemijärven Särkikankaalla sijaitseva arvokas vanha Puustellin pihapiiri on taiteesta ja järvenrantamiljööstä kiinnostuneiden kulttuurimatkailijoiden käyntikohde. Alun perin Puustelli rakennettiin metsänhoitaja Johan Gebhardin virkataloksi Pöyliöjärven rantaan v. 1865. Johan Gebhardin pojasta Hannes Gebhardista tuli myöhemmin Suomen osuustoimintaliikkeen perustaja. Puustellin alueeseen kuuluu juhlahuoneistoksi kunnostettu virkatalo, makasiini ja puuveistosten näyttelyhalli.
kuvanveistoviikko-kemijärvi.jpg
art-centre-kemijarvi.jpg
kemijarven-puunveistoviikko-puustelli.jpg
taidekeskus-kemijarvi.jpg
Taidekeskus-Puustelli.jpg

Vuodesta 1985 Kemijärvellä on ollut kansainvälinen veistotapahtuma Kemijärven kuvanveistoviikot. Näyttelyyn on koottu kattava otos Kuvanveistoviikon veistoksista. Esillä olevat veistokset antavat hyvän kuvan puuveistotaiteen erilaisista tyylisuunnista ympäri maailmaa. Ryhmille Puustellin näyttely on avoinna tilauksesta läpi vuoden. Näyttelyhalli on vanha uiton venevaja, joka on siirretty Puustellin pihaan.

Puustellin arvokas virkatalo on entisöity kauniisti, kalustettu kustavilaisin kalustein ja sitä vuokrataan kaupunkilaisten, yhteisöjen ja yhdistysten kokous- ja juhlakäyttöön. Juhlahuoneisto on rekisteröity 100 hengen kokoontumistilaksi. Talon edustalla ja ympäristössä on useita kuvanveistoviikoilla valmistuneita puuveistoksia.

Perustiedot
Aukioloajat Avoinna tilauksesta
Yhteystiedot
Sähköpostiosoite posti@kemijarven-kuvanveistoviikot.fi
Puhelin +358(0) 40 579 1644
Etusivu www.kemijarven-kuvanveistoviikot.fi/
Katuosoite Lepistöntie 19
Postinumero 98120
Postitoimipaikka Kemijärvi