Voi hyvin & Liiku

Kemijarvi_F94I1292.jpg
Kemijarvi_F94I9285visit.jpg
Kemijarvi_780_380.jpg
Suomenhevoset.jpg

Kemijärvi on kaupunki elämänjanoisille. Sen lähialueet tarjoavat lukemattomia eri tapoja liikkua luonnossa tai rauhoittua hiljaisuudessa. Vesistöt, vaarat ja erämaat ranta- ja luontoreitistöineen ovat vierailijoille avoinna vuoden jokaisena päivänä. 

Kemijärven kaunis järviluonto ja sitä ympäröivät Itä - lapin vaaramaisemat luovat upeat puitteet erilaisille aktiviteeteille. Voit kokea uusia elämyksiä ja tutustua uusiin harrastuksiin lomasi aikana. Kemijärven ohjelmapalveluyritykset tarjoavat tekemistä ympäri vuoden.

Kesällä Kemijärvellä voit lähteä kalaan kokeneen oppaan kanssa. Kalastusopas näyttää sinulle parhaat kalapaikat, joita löytyy järviltä, joilta ja metsälammilta.

Veneillä voit omin päin merkityillä väylillä. Melojille on tarjolla monipuoliset vesistöt.

Pöyliövaaran kuntoportaat valmistuivat kesällä 2021 ja siellä on hyvä testata ja parantaa omaa kuntoa

Kemijärven patikointireiteillä pääset nauttimaan luonnonrauhasta ja ulkoilusta. Useat tulistelupaikat antavat retkeilijälle tilaisuuden levähtää ja nauttia eväitä ulkoilun lomassa.

Paikallisella hevostilalla rauhalliset ja uskolliset suomenhevoset tarjoavat elämyksiä hevosharrastajille kesällä ja talvella. Samassa paikassa voit ruokkia poroja ja talvella pääset pororeen matkassa talviseen metsään.

Talvella hanget kutsuvat monenlaisiin talven iloihin. Hiihtoa voi harrastaa Suomulla, Pyhällä tai kaupungin hoidetuilla laduilla. Laskettelukeskukset Suomu ja Pyhä tarjoavat palveluitaan vajaan tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Molemissa laskettelukeskuksissa toimii hiihtokoulu, joka opastaa niin aloittelijaa kuin kokeneempaakin laskijaa.

Talviset jäät suorastaan houkuttelevat pilkkijöitä kala-apajille. Kemijärvi on talvikalastuksen paratiisi. Hyviä pilkkipaikkoja on useita. Kalastusoppaat opastavat sinut parhaille paikoille ja tarjoavat unohtumattomia elämyksiä tämän eksoottisen harrastuksen parissa.

Kemijärvellä taide ja kulttuuri kuuluu tarjottaviin elämyksiin ympäri vuoden. Kesän musiikkifestivaali Kemijärven Yöttömät Yöt kokoaa nimekkään esiintyjäkaartin heinäkuussa.  Muita kesän tapahtumia ovat Kemijärvi Onnen-päivät, Papatuspäivät, Soppelan rantakalajuhlat, Kemijärven kesäravit ja monet kylätapahtumat. Tule mukaan aistimaan ja nauttimaan Kemijärvestä.

Talven päätapahtumat ovat urheilullisia ja kansainvälisiä kuten Snowgross, Giant ja Yukigassen.

Ympärivuotisesti Kemijärvellä voi tutustua paikallisten taiteijoiden töihin. He ammentavat inspiraationsa Kemijärvestä ja lappilaisesta elämästä.
Taidenäyttelyitä pidetään esillä mm. Kemijärven kulttuurikeskuksessa.