Tuulenpesä-Riutukan uittomuseo patikointireitti 12km

Tukkijätkän romantiikkaa Riutukan Uittomuseolla, Suomutunturilla. Patikointi reitti on pituudeltaan 6km suuntaansa. Paikalla autiotupa sekä laavu.
IMG_0753visit.jpg
IMG_0738visit.jpg
IMG_0755visit.jpg

Vaativuus: Helppo

Riutukka toimi uittokämppänä 1920-luvulta 1950-lukuun saakka. Vuonna 1992  Museovirasto restauroi Riutukan savotta alueen ja säilytti sen historiallisena käyntikohteena.

Riutukassa on 250 m pitkä uittoränni, autiotupa, vanha hevosten navetta, sekä kellari. Patikointipolku lähtee Ravintola Tuulenpesän pihasta ja se on helppokulkuista. Reitti seuraa lähinnä mäntymetsäisiä polkuja ja metsäteitä. Matkalla on mahdollisuus nähdä poroja, metsäkanalintuja kuten metson, tai vaikka pysähtyä lammen rannalle nauttimaan Lapin luonnosta. Riutukka sijaitsee Raakkujoen varressa, joka on myös tunnettu uhanalaisista jokisimpukoista eli "raakuista".

Huomioitavaa reitillä: Viimeiset 500 metriä reitistä kulkevat suon kautta, joten kumisaappaita suositellaan.

Pituus: 6 km /suunta.

Palvelut: Hotelli Suomutunturi (+358 20 719 9120)

Lisätietoja:  Suomutunturin patikointireitit löydät helposti CityNomadi mobiilireittikartta sovelluksesta. Lataa kartta puhelimeesi osoitteessa http://citynomadi.com. Reitit löydät hakusannalla "suomu".  Patikointireitit suljettu talvella.

Perustiedot
Palvelukielet Suomi, Englanti
Yhteystiedot
Etusivu http://www.suomutunturi.fi/
Katuosoite Kotakuja 1
Postinumero 98720
Postitoimipaikka Suomutunturi