Taivaan tulet tv-sarja

Taivaan Tulet on kuvitteellisen ja todellisen maailman välille sijoittuva draamasarja, jonka tapahtumat sijoittuvat Kemijärvelle. Kemijärven komeat maisemat, moninaiset tapahtumat sekä kuvitteellisen ja todellisen maailman välinen rikottu raja ovat naulinneet suomalaiset televisioiden ääreen jo vuodesta 2007. 1. tuotantokauden käsikirjoitti Kari Väänänen yhdessä Timo Parvelan kanssa, 2.-4. tuotantokausien ollessa Kari Väänäsen kirjoittamia.

Sarjan pääosassa on vanhempi poliisikonstaapeli Rauni Väänänen, joka palaa Espoosta takaisin kotiseudulleen Kemijärvelle selvittämään asioita isänsä Pekka Väänäsen käytöksen johdosta. Raunin äiti on kuollut. Rauni joutuu sopeutumaan toisenlaiseen elämään ja töissäkin työtavat ovat erilaiset kuin etelässä. Tavoille Raunia opettavat poliisipäällikkö Kauko Junni ja Raunin poliisipartneri Aimo Peltoniemi. Tärkeä osa Raunin arkea kotiseudullaan pohjoisessa ovat myös kaupunginjohtaja Sinikka Ström ja lääkäri Erkki Viherkoski.

Sarjan musiikista vastaa Ismo Alanko. Rooleissa nähdään mm. Ria Kataja, Vesa Kietäväinen, Sari Havas, Juha Veijonen, Kari Väänänen ja Risto Salmi. Sarjassa esiintyy myös pohjoisen omia näyttelijöitä sekä useita paikkakuntalaisia avustajia.

Draamasarjan kolme keskeistä hahmoa löytyvät Kemijärven pääkirjastosta. Taiteilija Erja Mikkola on työstänyt Jetsusta, Raunista ja Aimosta näköisvahanuket, jotka muuttivat Kemijärven pääkirjastoon elokuussa 2017.