Laskettelu & Hiihto

F94I8488visit.jpg
Hihtoa_visitkemijarvi780x380.jpg
Hiihtelyä_visitkemijarvi380x780.jpg
Freestyle-kisat_visitkemijarvi780x380.jpg
LASKETTELU_visitkemijarvi780x380.jpg

Talvella hanget kutsuvat monenlaisiin talven iloihin. Hiihtoa voi harrastaa Suomulla, Pyhällä tai kaupungin hoidetuilla laduilla. Laskettelukeskukset Suomu ja Pyhä tarjoavat palveluitaan vajaan tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Molemissa laskettelukeskuksissa toimii hiihtokoulu, joka opastaa niin aloittelijaa kuin kokeneempaakin laskijaa.

Kemijärvellä ja sen ympäristössä kausi on pitkä, parhaimmillaan se kestää viisi kuukautta joulukuusta huhtikuun loppuun.

Kemijärven keskustan tuntumassa hiihtäjää palvelee hoidettu keskustan latuverkosto.

Pyhä-Luoston kansallispuiston kupeessa sijaitseva HiihtoPyhä on ollut intohimoisten hiihtäjien pyhiinvaelluksen kohde jo 60-luvulta alkaen. Pyhä on monipuolinen, mutta kompakti ja kiireetön hiihtokeskus, jonka rinteet haastavat kokeneet laskijat sekä tarjoavat aloittelijoille ponnahduslaudan uuden harrastuksen pariin.

Pyhä-Luoston kansallispuiston maisemissa on yhteensä yli 150 kilometriä latuja ja Luoston ja Pyhän ladut ovat yhteydessä toisiinsa. Päiväretki tunturista toiseen on tottuneelle suksijalle mukava kokemus -paluumatkan voi halutessaan tehdä katevästi SkiBussin kyydissä. Suurin osa hoidetuista laduista soveltuu sekä perinteisellä että luistelutyylillä etenemiseen.

Suomun suojaisat laskettelurinteet sijaitsevat napapiirillä noin 42 kilometrin päässä Kemijärven keskustasta. Suomun pohjoispuoli houkuttelee kokeneita laskijoita mustilla ja punaisilla rinteillään. Rinteiden hyvä profiili ja laskettavuus tarjoavat nautinnollisia haasteita alusta loppuun. Aloittelijoille ja nautiskelijoille sopivat parhaiten hiihtokeskuksen eturinteet sekä itäpuoli, jossa lasketellaan leppoisasti mäntymetsän kätköissä, suojassa tunturin tuulilta.

Suomun hiihtokoulu tarjoaa oppia ja elämyksiä kaiken ikäisille ja tasoisille laskijoille. Voit tutustua uuteen lajiin turvallisesti opettajan johdolla. Kokeneempikin laskija saa hiihtokoulusta uusia oivalluksia ja vinkkejä, jotta harrastus olisi entistä hauskempaa.

Suomutunturilla on 75 kilometriä profiililtaan hyviä murtomaahiihtolatuja. 25 kilometriä näistä on valaistu.