Syö & Osta

F94I9480visit.jpg
mestarin-kievari-kemijärvi.jpg
F94I0103visit.jpg
RUOKA-3.jpg
kuksat780x380.jpg

Kemijärven paikalliset herkut nousevat suoraan sen vesistä ja varvikoista. Maista paikallisia kalaherkkuja, kuten haukea tai kuhaa, tai nauti maittavat marjat suoraan luonnosta. Paikalliset erikoisuudet ja tuotteet tunnistat hyvin Made in Kemijärvi -merkistä. 

Kemijärveläiset herkut valmistetaan perinteitä noudattaen paikallisista, puhtaista raaka-aineista.1600-luvulla kuivattu hauki oli Kemijärven tärkein kauppatavara. Yhä edelleen Kemijärveä pidetään Suomen parhaana haukivetenä. Toki muutakin kalaa Kemijärvestä saadaan, muun muassa muikkua, ahventa ja järvitaimenta. Kemijärvessä elää myös maailman pohjoisin luontainen kuhakanta. Tuore kala ja muut luonnon antimet ovat paikallisen keittiön parasta antia.

Kemijärvellä on tarjolla lukuisia mahdollisuuksia tuhlailuun ja nautintojen kokeiluun! Matkailija voi hemmotella itseään muun muassa perinteisillä hoidoilla kuten turvesaunalla, jalkahoidolla tai vyöhyketerapialla luonnonkauniissa maalaismaisemassa. Kylpylä Poukaman altaissa riemua ja vesileikkejä voivat kokea kaikki matkailijat, pienestä isoimpaan. Kemijärven kaupungissa ostosmahdollisuudet ovat aivan oma lukunsa! Kaupungissa on lukuisia erikoisliikkeitä, joiden valikoimasta löytävät omansa sekä paikalliset asukkaat että matkailijat. Myös palvelukulttuuri on meillä kohdallaan.

Omalla autolla liikkuminen antaa matkailijalle mahdollisuuden reitittää ja tauottaa matka haluamallaan tavalla. Kemijärven keskusta toimii loistavasti myös autoilevan matkailijan ”taukopaikkana”. Meillä ei ole parkkimaksukäytäntöä eivätkä ”parkkipirkot” seuraa. Tarkemmat tiedot ostosmahdollisuuksista ja palveluiden sijainnin löydät sivuvalikon avulla.

Tervetuloa ostoksille ja herkuttelemaan Kemijärvelle!