Kalastus

Jänkäkoira syksy 3_780_380.jpg
DSC_0996.JPG
Jänkäkoira syksy 4_780_380.jpg
Jänkäkoira syksy_780_380.jpg
haukiviikko-kemijarvi.jpg
pilkillä780x380.jpg

Kalastavalle matkailijalle Itä-Lappi on mahdollisuuksien maa, jonka kirkasvetisten vesistöjen monipuolisuus on vailla vertaa. Veneestä voit kalastaa järvien suurilla ulapoilla, suurten jokien lähes järvimäisillä selillä. Meillä on monipuolista järvialuetta josta nousee ahventa, haukia, kuhaa ja  taimenta! Kirkasvetiset purot antavat tammukkaa ja harria osaaville kalastajille!

Rannalta kalastavalle lukuisat metsäjärvet ja -lammet sekä joet ja purot tarjoavat saalistaan. Suurempien jokien suvannot, järvet ja lammet ovat myös pilkkijän toivepaikkoja.

Ohjattua ja opastettua kalastusta tarjotaan kaikkina vuodenaikoina alueen ohjelmapalveluyrityksissä. Kalastuslupia on saatavissa kaikkiin vesiin lähes rajoittamattomasti. Kalastuskunnat myyvät lupia suppeammille alueille ja kalastusalueiden suuret yhtenäislupa-alueet mahdollistavat kalastuksen yhdellä luvalla useamman kalastuskunnan alueella.

Se mitä lupia kalastaja tarvitsee, riippuu mm. kalastustavasta ja kalastajan iästä. Onginta ja pilkintä ovat jokamiehen oikeuksiin rinnastettavaa vapaata kalastusta (ei koskipaikoissa tai virkistyskalatusvesistöissä), eikä siihen tarvita lupaa. Tapauskohtainen lupatarve ilmenee parhaiten seuraavalta sivulta:

www.ostaluvat.fi

Alla olevan linkin kautta voit ostaa Kemijärven yhtenäisluvan, joka kattaa koko Kemijärven pääuoman Kemijärveltä Pelkosenniemelle asti ja etelän suuntaan Räisälään ja Luusuaan asti.

https://www.kalakortti.com/luvan_tilaus/shopdisplayproducts.asp?id=92&cat=Kemij%E4rven+viehekalastuksen+yhten%E4islupa

Metsähallituksen lupia saa myös verkosta: https://verkkokauppa.eraluvat.fi/license/license.aspx

Vapaa-ajankalastajien neuvoja

Hyvää tietoa kalastuksesta 2021: Matkailijat kalassa, luvat kunnossa

Kalastajaa helpottamaan on luotu laajoja aluekokonaisuuksia käsittäviä yhtenäislupa-alueita. Kemijärven yhtenäisluvalla saa kalastaa koko Kemijärvessä sekä yläpuolisella jokialueella Pelkosenniemelle saakka.

Kalastuslupia saa ostettua, sekä kalastusvälineitä vuokrattua Lohen lomakeskuksesta Kemijärveltä.

Kalastusvälineitä myy Urheilu-Sivakka Kemijärvellä.

Kemijärven kalastusalue

Kalastusalue on lakisääteinen yhteistyöelin, joka edistää toimialueensa kalataloutta. Kalastusalueeseen voi kuulua yhden tai useamman kunnan alueella olevia vesiä, jotka muodostavat kalataloudellisesti yhtenäisen alueen ja joiden kalastusoloja järjestettäessä on asianmukaista soveltaa yhtenäisiä toimenpiteitä. Kalastusalueita on maassamme 223.

Kemijärven kalastusalueeseen kuluu suuren Kemijärven lisäksi järveen ja yläpuoliseen Kemijokeen laskevia vesistöjä Pelkosenniemellä ja Sallassa.

Kemijärven kalastusalueen kalastuslupien hinnat ja myyntipaikat.

Kalojen alamitat

Luonnonvesistä pyydettyjen kalojen uudet alamitat 1.1.2014 lähtien ovat meritaimenella ja järvilohella 60 senttimetriä. Järvitaimenen uusi alamitta leveysasteen 67º00'N eteläpuolisissa vesissä on 60 senttimetriä ja pohjoispuolisissa vesissä 50 senttimetriä. Harjuksen alamitta nousee leveysasteen 67º00'N eteläpuolisissa vesissä 35 senttimetriin, pohjoispuolisissa vesissä alamitta säilyy ennallaan 30 senttimetrissä.

Kemijärven vesistöalueen kalastona ovat harjus, kuha, hauki, taimen, siika, ahven ja muikku.

Tervetuloa viihtymään Kemijärven vesistöalueelle!

Veneenlaskupaikat Kemijärven alueella


Näytä Veneenlaskupaikat suuremmalla kartalla

Tulistelupaikat ja uimarannat Kemijärven alueella

Alla olevasta kartasta löydät myös Kemijärven kylien uima- ja tulistelupaikat.


Näytä Tulistelupaikat / uimarannat suuremmalla kartalla

Tallenna

Tallenna

Tallenna