Moottorikelkkailu

Kemijärvellä on loistavat mahdollisuudet harrastaa moottorikelkkailua. Kaupungin alueella on n. 200 km huollettuja reittejä, lisäksi ajotaitoja ja -kuntoa voit käydä testaamassa/kehittämässä crossiradalla.
moottorikelkkailu 1.jpg
vilmavaara kelkka.jpg
kelkat.jpg
suomun kelkkareittiopaste.jpg

Kemijärven kaupungin alueella on kaupungin ylläpitämiä virallisia moottorikelkkareittejä (pdf) noin 200 km. Moottorikelkkareitit on merkittyjä ja pohjattuja reittejä, joita ylläpidetään tampparikalustolla. Reittien opastukset, sillat, liikennemerkit sekä muut varusteet tarkastetaan syksyisin ja mahdolliset puutteet korjataan ennen kauden alkua.

Pyhän reitiltä on yhteys Pyhä-Luosto alueelle ja edelleen Sodankylään, Pelkosenniemelle ja Savukoskelle. Suomun reitiltä yhteydet Sallaan ja sieltä edelleen Rukalle ja Kuusamoon. Rovaniemen reitiltä on yhteys Rovaniemelle.

Moottorikelkkareitti Rovaniemen rajalta Kemijärven keskustan kautta Suomulle on osa kansainvälistä Valkoisen meren moottorikelkkareittiä, joka lähtee Pohjois-Ruotsista ja kulkee Suomen Lapin läpi Venäjälle Alakurttiin.

Pentti Niska Liikenneturvasta on laatinut moottorikelkkaoppaan. Oppaaseen tästä linkistä https://www.liikenneturva.fi/sites/default/files/materiaalit/Liikenteessa/lt_moottorikelkkaopas2016_web.pdf


Kemijärven rannoilta sekä reittien varrelta löytyy useita tulistelupaikkoja, jos tekee mieli vaikka makkaraa paistaa.

Kemijärven Moottorikerho ylläpitää crossirataa n. 5 km Kemijärven keskustasta Luusuantietä Ranuan suuntaan.
Radalla voi käydä testaamassa omaa ajotaitoa ja -kuntoa!

Kemijärven Moottorikerholla on oma tamppari, jolla rata pidetään hyvässä kunnossa. Radan käyttömaksun (50€/kerta) voit maksaa ja puomin avaimen lunastaa St1 huoltoasemalta. Rata on käytössä klo 8-21.

Kelkan vuokraus ja opastetut safarit Suomutunturilta ja Pyhätunturilta.

Kelkkareitit löytyvät retkikartta.fi palvelusta. Tulistelupaikat ja Kemijärven reitit löydät Citynomadi karttapalvelusta