Keskustan latuverkosto

Peurakankaan latureittien lähtöpaikka on n. 4 km:n päässä keskustasta Sodankyläntien varrella (Rovaniementien ja Sodankyläntien risteyksestä n. 800 m Sodankylän suuntaan vasemmalla puolen tietä). Latuvaihtoehtoina ovat 5, 10 ja 15 km:n reitit. Ladut soveltuvat sekä perinteisen että vapaan tyylin hiihtoon. Latuja ei ole valaistu. Tulentekopaikka on 5 ja 15 km:n ladun varrella.

PEURAKANKAAN_LADUT.pdf

Pöyliövaaran kilpaladuista 1 km:n reitti on valaistu. Pitkävaaran suuntaan menee pistolatu Luusuantielle asti ja siitä palataan samaa latua takaisin Pöyliövaaran lähtöpaikalle.

PÖYLIÖVAARA_LADUT.pdf

Sipovaaran - Kallaanvaara latu-ura on valaistu ja reitti soveltuu molempien tyylien käyttöön ja kesäisin kävelyyn/sauvakävelyyn ja juoksuunSIPOVAARA_KALLAANVAARA_LATU.pdf

Särkikankaan 1,6 km ladulla hiihdetään perinteistä ja vapaata tyyliä sekä kesällä ko. reitillä hölkätään, kävellään tai sauvakävellään.  SÄRKIKANKAAN_LATU.pdf

 

Pöyliöjärven perinteisen tyylin ympäryslatu (ns. Aurinkolatu) on pituudeltaan 10,5 km ja se on vuosittain käyttökunnossa tammikuun puolestavälistä huhtikuun alkupuolelle. Reitille pääsee hyvin mm. kulttuurikeskuksen ja uimahalli Poukaman rannasta.


Näytä Aurinkolatu suuremmalla kartalla